fietstocht2 2016

Wat hebben we getwijfeld in de week voorafgaand aan zaterdag 4 juni! Kunnen we de fietstocht en BBQ door laten gaan, of gooit het slechte weer roet in het eten? Lyon had met hulp van Jan van der Looij de route natuurlijk al uitgestippeld en de feesttenten die we op het pleintje van de Anna van Saksenstraat zouden zetten waren besproken…maar het te verwachten onweer verdween maar niet van de weersberichten!

Toen kwam Jos Saes met een perfecte oplossing; hij wist nog wel een loods bij hem op het Inne waar we gebruik van mochten maken, zodat we in ieder geval droog zouden kunnen zitten tijdens het BBQ-en. De loods werd omgetoverd tot een feestzaal en daarmee was de eerste zorg de wereld uit. Nu alleen die fietstocht nog… we besloten zaterdag te bekijken wat we ermee zouden doen. Zaterdag kwam en het bleek prachtig weer om te gaan fietsen; warm en zonnig! Er werd wel een bui voorspeld tegen het einde van de middag, maar ach, die zou vast ook nog wel overdrijven.

En zo vertrokken zo’n 30 fietsers voor een tocht van ongeveer 25 kilometer. Onze huisfotograaf Jan van der Looij legde alles piekfijn vast, zoals je ook op de site kunt zien. Op het veldje tegenover Camping Soerendonk was het tijd voor een pauze; even lekker wat drinken en een koek erbij om de batterij weer op te laden voor het vervolg. Bij de Achelse Kluis werd ook nog een keer gepauzeerd en toen het tijd was om daar weer te vertrekken, werd het ineens erg donker! Een deel van de groep bleek niet van suiker en fietste gewoon door de plensbui naar Budel. Een tweede deel fietste alvast naar het hutje van bessenboer Janssen op de Berg en schuilde daar tot de bui over was. De rest wachtte rustig bij de Kluis tot het weer nagenoeg droog was en keerde toen ook huiswaarts.

Inmiddels kwamen degenen die niet aan de fietstocht deelnamen ook naar het Inne en rond 6 uur startten we met zo’n 65 personen met de BBQ. Het werd een hele gezellige avond, zowel voor de kinderen die zich in het zweet renden en speelden als voor de volwassenen die volop kletsten en ouwehoerden terwijl er genoten werd van het heerlijke eten en drinken! Nogmaals een dikke merci voor de goede zorgen Jos!!