BV Tipke
anno 1977

Kookstudio 2016

 

DSC03507Foto_Algo_3

Foto_Algo_7

IMG_2498

 

 

 

 

 

De jaarlijkse activiteit De Kookworkshop telt ook deze keer weer drie avonden. Een heerlijke, leerzame en gezellige activiteit waar samenwerken centraal staat. Na de ontvangst met een drankje naar keuze werd het te bereiden 3 gangen menu stap voor stap uitgelegd. Iedereen kreeg de recepten van het menu volledig uitgewerkt overhandigd om na afloop mee naar huis te nemen. De gerechten voor deze kookworkshop waren om te beginnen; een Waterkers crèmesoep met krokante tongscharfilets. Hoofdgerecht; “Half haantje culinaire” met fondant aardappel, gefrituurde bloemkool en ravigotte saus en als nagerecht; een heerlijke chocolade kersen verrassing. Na het horen van de uitleg wisten sommigen al wat ze wel of niet wilden maken. De groep werd in drie kleine groepjes verdeeld en hop naar de keuken waar de ingrediënten voor elk gerecht al klaar stonden. Nog vlug even nalezen waar we als eerste mee moesten beginnen en snel aan de slag, zodat we om uiterlijk 20:30u/21:00u zeker aan tafel konden om alles lekker op te eten. Het is altijd even wennen in zo’n grote vreemde keuken maar al gauw wist iedereen wel zijn draai te vinden. Natuurlijk was chefkok Algo aanwezig voor alle vragen als we het niet meer wisten. Iemand werd er aangesteld om de tafel op te dekken. Bijna negen uur en de eerste groep maakte het voorgerecht af. Iedereen nam een bord mee naar de tafel en het smullen kon beginnen. Een heerlijk zachte soep waar het garnituur niet in de soep lag maar er bovenop lag, mooie presentatie van een soepje. Voor de volgende gang ging iedereen weer even mee terug in de keuken om te kijken hoe de tweede groep het hoofdgerecht afmaakte. Algo deed als eerste weer een bordje voor en vervolgens kon de groep het ongeveer namaken. Een heerlijk mals “half haantje” dat wil zeggen het filetje op een lage temperatuur bereid zodat het super mals blijft en het pootje weer op een andere manier bereid, zo kreeg je samen met de groenten, aardappel en saus een heerlijk gerecht. Tot slot de chocolade kersen verrassing… hemels. Nog even gezellig nakletsen over alle soorten eten en de buurt niet te vergeten. En zo ging na de eerste activiteit van BV ’t Tipke. iedereen weer met een heerlijk voldaan gevoel naar huis. Meer foto’s: klik hier